Koronavirus ja matkustaminen

Koronavirus ja matkustaminen

Nopeematka.fi seuraa silmä kovana tilannetta matkustamisen suhteen ja tiedottaa näillä sivuilla heti kun Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos ilmoittaa näkemyksensä. Tällä hetkellä turhaa matkustamista kehotetaan välttämään.

Tällä hetkellä voi kuitenkin tehdä edullisia lentolöytöjä puolenvuoden / vuoden päähän Momondon lentopalvelusta.

13. Heinäkuuta alkaen Suomen ja Algerian, Australian, Georgian, Japanin, Uuden-Seelannin, Ruandan, Etelä-Korean, Thaimaan, Tunisian, Uruguayn ja Kiina välisessä liikenteessä on sallittu maassa asuvien työmatkaliikenne ja muu välttämätön liikenne samoilla rajoituksilla kuin sisärajoillakin tiedottaa Thl.

Suomen tilanne

Suomesta saa matkustaa ilman rajavalvontaa seuraaviin maihin: Alankomaat, Andorra, Belgia, Irlanti, Islanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Malta, Norja, Saksa, San Marino, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Unkari, Vatikaani ja Viro.

Suomeen sallitaan vain paluu- ja muu välttämätön liikenne muista maista. Lentokentillä on sallittu kauttakulkuliikenne. Suomen kansalaisten perheenjäsenten on mahdollista päästä maahan kansallisuudesta riippumatta.

Tilannetta tarkastellaan uudelleen noin kahden viikon välein.

Tärkeää

Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita tai epäilet koronatartuntaa: ota välittömästi yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen.

Oirearvion voi tehdä myös itse osoitteessa omaolo.fi tai soittaa alueen omaan terveyskeskukseen, päivystykseen tai päivystysavun numeroon 116 117.

Lisää ajankohtaista tietoa koronaviruksesta ja matkustamisesta saat Thl.fi sivuilta.

Jaa ystäviesi kanssa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *