Málaga, Espanja

Málaga, Espanja

Málaga on Euroopan eteläisin miljoonakaupunki, joka on Costa Del Solin keskuksena tunnettu. Kyseinen aurinkorannikko on suosittu ja tunnettu lomakohde suomalaisten keskuudessa. Málaga tarjoaa varmasti auringon säteitä päivään ja irtiottoa arjesta.

Málaga Port Andalusia

Tekemistä Málagassa

Málagassa riittää tunnetusti tekemistä sekä nähtävää. Yleisimmät tekemisest mitä kaupunki tarjoaa on maistella ihania Espanjalaisia ruokia sekä etsiä tämän hetken muodikkaimmat shoppailupaikat. Málagassa on mahdollisuus myös tutustua
tapahtumiin, konsertteihin sekä kulttuurielämään. Yöelämästä kiinnostuneille on mahdollisuus myös päästä tutustumaan erillaisiin biletyspaikkoihin, joita Málagassa riittää.

Málaga tarjoaa upeita kulttuurinähtävyyksiä ympäri kaupunkia.

Nähtävyydet Málagassa

Málagalla on tarjota paljon upeita nähtävyyksiä, jossa riittää maanmerkkejä, erillaisia puistoja, upeita rantoja, historiallisia ja kiinnostavia museoita sekä muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Suosituimpia nähtävyykisä on Málagan rantapromenadi, johon usein ihmiset keräätyvät viettämään iltaa. Muihin suosittuihin nähtävyyksiin kuuluu Picasso-museo, Alcazaban linnoitus, upeia lasi- ja kristallimuseo, Málagan katedraali sekä Carmen Thyssen-museo.

Selviytymisopas Málagassa

Ennen matkalle lähtöä on suositeltavaa katsoa lennot sekä hotellit valmiiksi, näin säästytään turhalta odottelulta esimerkiksi hotellien suhteen. Kannattaa myös tutustua siihen miten paikan päällä pääsee liikkumaan ja miten esimerkiksi lentokentältä hoituu kuljetukset hotellille. Kannattaa tutkia myös kohteen säätiedotteita, jotta pääsee varmasti nauttimaan lämmöstä ja hyvistä ilmoista.

Katso tästä edullisimmat lennot Málagaan!

Kannattaa valita matkakohteeksi Málaga, jos haluaa päästä nauttimaan lämmöstä sekä upeista auringonlaskuista.

Hotellit ja majoittuminen Málagassa

Ennen hotellien varaamista kannattaa suunnitella budjettia, että haluaako majoittua Málagassa edullisemmin vai vähän kalliimmassa hotellissa. Ennen varaamista kannattaa tutustua eri alueisiin sekä niiden arvosteluihin ja suosituksiin. Hotelli tai majoittuminen kannattaa kuitenkin varata ajoissa ja etukäteen, sillä muuten loma voi alkaa odottelulla.

Katso tästä edullisimmat hotellit Málagasta!


Málaga matkakohteena

Málagan parhaimpiin puoliin kuuluu ehdottomasti upeat ja pitkät hiekkarannat, jotka tarjoavat lämpöä ja rusketusta huhtikuusta marraskuuhun. Rannalla on mahdollista myös syödä ja maistella ihania ruokia johon ehdottomasti kuuluu suosituin grillikala sekä erilaiset merenelävät, jotka aamuisin ilmestyvät rannoille kalastajien mukana.

Rannalla voi rentoutua rauhassa sekä nälän iskiessä tarjoilu puoli pelaa pyytäessä. Iltasin yleensä rannalla sekä kaupungissa alkaa hulina ja vilske juhlien tuomana. Vaikka Málaga tunnetaan vilkkaasta ja vauhdikkaasta yöelämästä niin on se kuitenkin kokonaisuudessaan rauhallinen kaupunki.

Matkakohteena Málaga soveltuu ihan mihin vaan tarkoitukseen ja sinne voi matkustaa kuka tahansa. Se soveltuu perheille, pariskunnille tai vaikka yksin matkustamiseen. Málaga on kohteena myös hyvä seikkailunhaluiselle matkustajalle, sillä siellä riittää paljon nähtävää ja koettavaa!

Málaga nähtävyydet

Málagaan tultaessa olennaisin kohde on centro historico eli vanhakaupunki. Toinen kohde on varsinkin juhlien aikaan suosittu Plaza de la Constitución, johon monesti tuodaan lava jossa voi seurata eriliaisi esityksiä.

Málagan suosituimmaksi kohteeksi on kuitenkin valikoitutunut Alcazaba-linnake, joka on iso rakennus mäen päällä. Alue on vanha, sillä se on saanut alkunsa jo Rooman valtakunnan aikaan. Linnaketta on ruvettu rakentamaan jo 700-luvulla arabien toimesta ja sitä pääsee tutkimaan ja näkemään sisältä sekä ulkoa. Alue on muutenkin mukava paikka viettää lomapäivää, sillä sen ympäröimänä on ihania puistoja sekä näyttelyjä.

Málagassa tunnetaan myös erittäin hyvin Pablo Picasso, sillä tunnetuin taiteilija on syntynyt kaupungissa vuonna 1881. Taiteilija syntyi Plaza se la Merces- aukion kupeessa talossa, joka on nykyään täysin museoitu ja sitä voi mennä katsomaan pääsymaksua vastaan.

Málaga ostosmahdollisuudet

Málaga on Espanjan miellyttävin ja mukavin alue shoppailla ja tehdä ostoksia, pääostoskatu on Calle Marqués de Larios. Kävelykatu johdattaa suoraan Paseo del Parque-bulevardilta Plaza de la Constitución- aukiolle. Matkanvarrella voi törmätä tunnettuihin muotimerkkeihin. Kadut sekä sivukadut ovat hyviä paikkoja löytää muutakin shoppailtavaa kuin vaatteita, koruja tai kenkiä.

Málaga on tunnettu muodikkaista ja upeista merkkivaatteista ja erinomaisesti nahkatuotteet ovat edullisempia ja laadultaan kuitenkin hyviä verrattuna esimerkiksi suomeen. Esimerkiksi suosituimpia tuotteita mitä Málagasta ostetaan ovat nahkakengät, kesäiset vaatteet kuten mekot ja shortsit sekä mukavat sandaalit kesäksi. Myös suosittuja urheilivaatemerkkejä kannattaa bongata Málagasta, sillä siellä ne ovat edullisempia.

Ruoka ja ravintolat Málagassa

Málagan vanhankaupunkin ydinkeskusta tarjoaa paljon erilaisia ruokapaikkoja, joista voi valita itselleen mieluisan. Kaupunki tarjoaa varsinkin Espanjan ruoan ystäville maukkaita grillattuja kala – ja kanaruokia, jotka ovat Espanjalaisten bravuuri.

Tyypillisin pääateria Espanjassa on grillatut sardiinit, mutta yleisesti suosituimpiin pääaterioihin kuuluu grillivalikoima, joka sisältää paikallisia erilaisia kaloja kuten mustekalaa, cazon-piikkihaita grillattuna sekä mahdollisesti paneroituna. Jos ei kalaruuat maistu nini Espanjassa suositaan myös maistuvia salaatteja, jotka varmasti ovat tuoreitaj raikkaita.

Matkat ja lennot Málagassa

Málaga on hyvä kohde, sillä sinne voi matkustaa helposti omatoimisesti. Kannattaa vertailla lentojen ja hotellien hintoja, sillä niissä voi tehdä suuremmankin säästön edullisen löytäessä. Matkustus tyylejä on erilaisia, jotkut haluavat pakettimatkan ja jotkut haluavat varata lennot ja hotellit erikseen, kumpi tahansa taktiikka on hyvä ja toimiva.

Liikkuminen Málagassa

Málagan vanhassakaupungissa voi hyvin liikkua kävellen sillä autoja tai skoottereita siellä ei oikeestaan ole. Kävellen pystyy tarkastelemaan ja nauttimaan paremmin liikkeistä, ihmisistä ja kaupunkin yleisestä tarjonnasta. Vankankaupunkin ulkopuolella Málagan liikenne on hyvin vilkas, mutta kuitenkin sieltäkin löytyy rauhallisia puistoalueita.

Málagan keskustassa on julkinen liikenneverkosto, jossa jatkuvasti laajentuvat metro, junat ja linja-autot, jolla pääsee helposti kulkemaan kaupungin alueella aamusta iltaan.