Barcelona, Espnja

Barcelona, Espanja

Espanjan toiseksi suurin kaupunki sekä Katalonian pääkaupunki Barcelona tunnetaan mielenkiintoisena lomakaupunkina. Se on myös yksi Euroopan suosituimmista ja tunnetummista kaupungeista. Barcelonan tärkeimpinä valttikortteina on upeat rannat, miellyttävä ja lämmin ilmasto, mielenkiintoiset museot, upeat näkemisen arvoiset maisemat ja tietenkin hulppeat ostospaikat sekä maukas ruoka.

Barcelona, Espanja

Tekemistä Barcelonassa

barcelona tarjoaa matkailijoille paljon tekemistä sekä nähtävää että koettavaa. Ehdoton suosikki on tietenkin ihanien paikallisten tapaksien maistelu sekä muiden herkkuruokien syöminen. Barcelona on paikka missä kannattaa tehdö ostoksia ja ostokset kannattaakin tehdä paikallisissa kauppahalleissa, tavarataloissa (Catalunya-aukio) sekä muissa sopivissa paikoisssa. Barcelona tunnetaan myös jalkapallosta, joten jos se kiinnostaa niin kannattaa ottaa selvää ennen matkaan lähtöä otteluista ja tapahtumista. Kaupungissa on mahdollisuus päästä myös näkemään ilta-ja yöelämää sekä vaihtoehtoisesti joogaa tai flamencoa.

Nähtävyydet Barcelonassa

Barcelonassa on paljon kaupunginosia, jossa on nähtävää. Keskusta tarjoaa upeita arkkitehtuureita sekä historiaa. Lisänä Barcelona tarjoaa myös tunnettuja katuja, joita ovat Ramblas ja rantapromenadit (Passeig Marítim). Osa Barcelonan suosituimmista vierailukohteista ovat museoita mutta löytyy myös muita kiinnostavia nähtävyyksiä kuten Sagrad Familia, jota jokainen Barcelonassa vieraileva käy ihastelemassa. Barcelona on kokemisen arvoinen paikka matkustaa, sillä siellä ei lopu tekeminen ja näkeminen kesken.

Selviytymisopas Barcelonassa

Ennen matkalle lähtöä on suositeltavaa varata lennot ja hotellit etukäteen. Omatoimiset matkat Barcelonaan ovat aina halvimpia ja lennot saa helposti varattua kotoa käsin. On suositeltavaa tutkia ennen matkalle lähtöä myös se miten kyseisessä kohteessa pystyy liikkumaan ja miten kyyditys onnistuu lentokentältä. Ensimmäinen vinkki selviytymiseen on se, että muistaa varmistaa kohteen säätiedotteet sekä muut kiinnostavat tapahtumat ja kohteet.

Katso tästä edullisimmat lennot Barcelonaan!

Barcelonaan kannattaa suunnata varsinkin rantaloman toivossa, sillä kaupunki tarjoaa upeita pitkiä rantoja ja lämpöä!

Hotelli ja majoittuminen Barcelonassa

Barcelonasta on mahdollista saada oman valinnan mukaan joko edullisempia tai vähän hintavampia hotelleja. Halvin hotelli Barcelonassa on alkaen noin. 20 euroa, mutta näissä edullisissa hotelleissa ei välttämättä ole toivottua mukavuutta. Keskustassa ja sen vierestä saa yleensä vähän paremman majoituksen noin. 40-50 euroa ja jos haluaa luksusta viellä enemmän niin voi mahdollisesti saada pulittaa hotellista jopa 80 euroa. On suositeltavaa varata hotellit aina etukäteen ennen matkalle lähtöä, näin vältyt turhalta odottelulta ja voit aloittaa matkan samantien!

Katso tästä Barcelonan hotellit


Barcelona matkakohteena

Barcelonaan voi matkustaa ympäri vuoden, mutta kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että on olemassa huonompia matkustusaikoja. Esimerkiksi vilkaammat ja kalliimmat ajankohdat matkustaa Barcelonaan on pääsiäinen, heinä-elokuun välissä sekä syyskuun loppupuolella. Kalliimmat hinnat johtuvat yleensä suurista festivaaleista jotka rantautuvat kaupunkiin. Lokakuun aikana on hyvä matkustaa Barcelonaan hiljaisuuden ja vähemmän turistirysän välttämisen kannalta.

Majoitusta Barcelonaan kannattaa alkaa etsimään ajoissa jolloin on enemmän varaa valita. Monet hotellit hinnoittelevat yöpymiset sesonkien ja huoneiden mukaan. Kesä on tunnetusti hotellien kannalta kallista aikaa ja tammi-helmikuun vaihteessa edullisinta.

Yö-elämästä kiinnostuneiden matkailijoiden kanattaa varsinkin turistirysän aikaa varautua maksamaan baareissa ja ravintoloissa enemmän sillä hinnat ovat suositun sesonkiajan takia nostettu kalliimmaksi.

Barcelona ostosmahdollisuudet

Barcelona on oiva paikka tehdä kaikenlaisia ostoksia. Kaupunki tarjoaa valtavan määrän ostospaikkoja ja niissä viettäminen lomalla kuuluu osana siihen. Esimerkiksi suosituimpia kohteita ovat Catalunya aukion tavaratalot sekä ostoskeskukset, vanhempien kaupunginosien erillaiset putiikit, Eixamplen korttelit, markkinat sekä tietenkin kauppahallit.

Barcelonan hintataso on Suomeen verrattuna edullinen sekä tarjonta on kohtuullisen laaja. Barcelonassa voi valita haluaako ostaa edullisia tuotteita pilkkahintaan tai vaihtoehtoisesti luksusluokan kalliimpia tuotteita.

Barcelonassa ei tarvitse ruveta muuttamaan euroiksi kun käytössä on jo eurot niin ei tarvitse ruveta laskeskelemaan. Käteisen lisäksi maksaminen onnistuu useissa paikoissa kortilla.

Ravintolat ja ruoka Barcelonassa

Barcelonan ruokatarjonta on monipuolista ja kohtuuhintaista joten kannattaa ehdottomasti maistella mitä erikoisempia paikallisia herkkuja. Shoppailun lisäksi ruuan voi myös valita haluaako syödä edullisesti vai maksaa vähän enemmän ja saada gourmee ruokaa.

Parhaat kaupunginosat josta hyvät ruokapaikat löytyvät ovat Ramblasia Barri Gótic ja EI Raval. Barcelonasta saa monipuolista ruokaa esimerkiksi kalaruokia sekä espanjalaisia paikallisia ruokia. Mahdollisuus on myös Aasialaiseen, Etelä-Amerikkalaiseen ruokaan ja erillaisiin pikaruokaravintoloihin.

Liikkuminen Barcelonassa

Barcelonassa on suosittua liikkua kävellen sillä siellä se on mukavaa ja pystyy samalla katsomaan maisemia. Välimatkat ovat alueella kohtuullisia, mutta mitä enemmän kaupunkiin haluaa tutustua niin kannattaa hypätä julkiseen liikenteen kyytiin kuten metroon. Vaihtoehtoisesti matkaa voi taittaa myös bussilla, raitiovaunulla tai funikulaarilla.